Oliemaleri

Oliemaleriet her er en ny version eller fri kopi efter Carl Neumann´s "Peder Bredal iser sine skibe ud i Nyborg Fjord februar 1658" I baggrunden ses Nyborg Fæstning og Vor Frue Kirke med drivende røgskyer fra den kanonbeskydning, svenskerne havde rettet mod Kaptajn Peder Bredals fire krigsskibe, der til genmgæld ses beskyde byen og fæstningen. Billedet er 100x130 cm stort og beskytet af flere lag bådlak, som udover at beskytte billedet mod snavs også giver farven mest muligt liv. Billedet er udført på Nyborg Kunstværksted 2012-13. Denne version har mange ligheder med nyborgmaleren Axel Wammen kopi på Nyborg Museum, men der er flere friheder, for eksempel er det åbne vand malet blåt som livlig kontrast til det gullige skib bag det første og største. Det lykkedes Bredal og hans mandskab at få skibene ud i Storebælts åbne vand og flygte med dem til København, hvor de deltog i Københavns forsvar.
Oliemaleriet her er en pastiche efter den spanske hofmaler Velzquez portræt af sin frigivne slave Pareja, som var afrikaner. 70x80 cm. Det er ikke en nøjagtig kopi; han ser fornemmere ud end på originalen, og klædedragten er anderledes med rødlig kappe i stedet for grønt hverdagstøj overalt, for man måtte ikke give tjenere samme fine tøj på som herskaberne; sådet er snarere som man kunne vise ham i dag, som en adelsmand eller Othello end en Caliban-type. Velazquez levede fra 1599 til 1660. Tidsmæssigt er afstanden altså ikke stor til Bredals flugt i svenskekrigen.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

20.11 | 11:11

AAAAALT for meget tekst

...
02.02 | 04:14

Fin side, fandt min farfar Chr. Jerløv, var ikke klar over at han var idemand og sælger, kreativ med træsnittet vil jeg godt tro, min far Kaj Jerløv var også
me

...
30.11 | 14:02

Jeg er udlært som håndsætter/typograf på Løkkes Bogtrykkeri

...
17.01 | 18:15

Søren: hvis du ser dette, må du godt byde på billedet og få det til din pris, fordi du er interesseret, på betingelse af, at du selv henter det/ betaler porto.

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE