Modifikation af billeder og plakatvirkning

Modifikationen i dette oliemaleri på plade består i at fremhæve farverne på de stiliserede blomster og gøre dem rundere ved at indføje en kvindelig skikkelse i 1800-tals dragt med slør om hatten, hvor sløret smelter sammen med de hvide skyer på den lyseblå himmel (Monets portræt af sin kone: Madame Monet og hendes søn). Der var antydningen af et ansigt i det oprindelige billede, som inspirerede til denne fremhævning af det menneskelige i det ellers halvt abstrakte 'blomsterbillede' af en mig ukendt maler(inde?) Billedet ville være blevet tilintetgjort uden den interesse det skabte og er nu blevet endnu mere poetisk og derfor mere værd. Den oprindelige signatur er blevet stående og min egen står tilføjet til højre i billedet. Skulle den oprindelige kunstner melde sig, er jeg indstillet på at forære billedet til vedkommende og_eller udstille det sammen. Jeg synes det er et dejligt billede, så det er afgjort ikke for at nedgøre det oprindelige udtryk.
Plakat for Nyborg Kunstværksteds Åbent Hus 2013 brugte - med tilladelse fra kunstneren Mette Skov Larsen - hendes maleri af en indianer og måske også andre ting som baggrund for typografi og gav det påden måde plakatvirkning. En plakat er et nyt kunstværk uafhængigt af billedet, da teksten også udgør et billede, så der tale om sammensatte billeder til et nyt værk med fælles virkning.
Dette billede i guldramme er en ægte moderne modifikation, som Asger Jorn definerede den, nemlig en bearbejdning af et ældre billede, her et originalt oliemaleri af en tidligere kunstner, nu tilføjet en moderne kunstners maler-typografi direkte på lærredet i anledning af Nyborg Kunstværksteds Åbent Hus, en reklame for kunst med dobbeltbundet budskab. Hvad er det, der er kønt -det originale maleri eller modifikationen med de blodrøde bogstaver og det finurlige motto øverst til venstre, eller helheden? Det kan jo ikke nægtes, at det røde står smukt i forhold til den kønne lyseblå baggrund i det gamle maleri, hvis eneste chance for at blive bevaret måske netop er denne sammenlignende vandalisme.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.07 | 16:21

Om man kan være helt sikker på, at Albert Borgaard er født i Holbæk på Djursland, spørger du. Jo, det kan man, men famieskab er måske en anden sag.

...
15.07 | 09:29

Hej jeg ledte efter oplysninger om Albert Borgaard og havnede her. Jeg vil gerne vide hvordan man med sikkerhed kan sige at han er født i Holbæk Jylland.

...
04.11 | 13:29

www.anette-lind.dk og tlf.65325018

...
03.11 | 19:38

Hej jeg har arvet et kunstværk af Anette Lind og vil gerne have lidt info om værket. Er det muligt at få hendes tlf nr eller mail.
Mail
thea@leegaardhansen.dk

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE