Jul, Korsbrødregården i Nyborg/ Christmas Exhibition

Fra Nyborg Kunstværksteds julemarkeds-udstilling i Korbrødrekælderen er her først et af mine egne bidrag, nemlig fra venstre en opstilling med vinglas og påskeliljer, et glimt af efterårsblade i en vandpyt og visne blade med sorte skygger på solbeskinnede fliser, samt i vindues-lysnichen med indirekte lys fra gadeplan endnu et maleri med 'feuilles mortes', visne blade og under det et forårsglimt fra Nyborg Vold mellem bladløse sorte træer og Landporten gule og hvide farver i baggrunden. Korsbrødrekælderen er opført i munkesten, som udgør en meget gedigen baggrund. Bænkene er ikke helt så gamle, men temmelig gamle. Der kom over 250 gæster i kælderen i de 11 timer udstillingen varede lørdag og søndag 13-14. december, og vejret var rigtig godt med fint solskin i modsætning til fredagen før, som var elendigt for julemarkedet. The monks' cellar of The Order of St. John at Nyborg, Funen, was the location of Nyborg Art Workshop's Christmas Exhibition 13. and 14. of December 2014.
Til højre for lys-nichen står et af mine egne linoleums-tryk på kunstværkstedets egen trykpresse, Det forestiller en mor, der bader sit barn i måneskin i Ganges-floden i Indien og er trkt i to farver, sort og grønt foruden det hvide fra papiret, som er håndgjort. Til højre for det står en opstilling med frugter på et fajance-fad, der står på et marmorbord på et rødt tæppe.
Et lille maleri fra en tid, hvor jeg boede ved en hestefold i Tårup og tegnede heste og kalve halv-abstrakt for at fastholde deres bevægelser som stenaldermalerierne, hvad flere har bemærket ligheder med. Øverst til venstre ses en lille kalv, der drejer hovedet set nærmest som et bogstav eller tegn, i midten hesten set i bevægelse som gør den langstrakt og gyngende, og nederst til højre en hest set bagfra, også som et kinesisk tegn, mens signaturen forneden til venstre også siller med i kompositionen. Billedet er malet med akryl og trykt i photoshop i A5 format på ægte lærred.
På den gamle rustikke bænk ligger to lærredstryk af modeller, jeg har tegnet; den første på en skammel set fra ryggen er malet med orange strøg over den trykte tegning, forskelligt for hvert færdigt billede, det næste er helt 'tegnet' med musen i photoshop med omvendinger og nye farver end den oprindelige tuschtegning for at skabe en ny realitet; mange af gæsterne syntes særlig godt om netop det billede. Billederne på lærred i A5 format koster kun 50 kr plus porto for et almindeligt brev, hvis nogen skulle være interesseret i at købe på julemarked. Det var der kun een der var, og så var jeg der ikke, men hensigten var også at vise hvad der sker på Nyborg Kunstværksted. Der kommer flere billeder fra udstillingen snarest for dem, der gerne ville have set det hele. Husk lige at flytte musen lidt hurtigt frem og tilbage, så kommer der drys af julestjerner over hele udstillingen. Det passer fint, for der er koldt i munkekælderen!
For dem der ikke nåede at se Nyborg Kunstværksteds juleudstilling i Korsbrødregården er her en rundtur uden navns nævnelse, sådan som det første indtryk ville være af helheden, for det er klart, at rummet i sig selv spiller en stor rolle for oplevelsen. The art exhibition was part of the Nyborg Christmas Market: Christmas in the Old Royal Capital of Nyborg (means New Castle) Vor Frue Kirke means The Church of Our Lady built by Queen Margrethe I in 1397. The church was connected to Nyborg Castle where Danish kings and queens reinged and built parts of the castle that was much bigger than the still existing building The bricks were used to build Odense Castle.
Smykker, Jewellery
Fra Malerværkstedet, Works from the Painters' Workshop
The niches lead light from street level into the cellar from 14th century built in monk's bricks in vaults
Stensmed "Stonemason"
Glas fra ny glasovn
Fugle og dyr i sten fra mange lande/Stone sculpture: birds and small animals in stones from many parts of the world
Bronce i 'cire perdue (smeltet voks'-form'
Bronceheste og figur i cire perdue
Tegninger trykt på lærred/Drawings printed on linen and hand-painted
Kinesisk motiv med guldsmed og åkander trykt og håndmalet på lærred
Kinesisk motiv trykt på lærred
Glimt fra samme kælder 2013: to malerier med titlen "Beachball" og små oliekridt-modeltegninger på blåt papir i lysnichen
Den tredje udgave af "Beachball" i rødt og sølv, tegninger i nichen og et maleri af Henrik Bo Andersen

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.07 | 16:21

Om man kan være helt sikker på, at Albert Borgaard er født i Holbæk på Djursland, spørger du. Jo, det kan man, men famieskab er måske en anden sag.

...
15.07 | 09:29

Hej jeg ledte efter oplysninger om Albert Borgaard og havnede her. Jeg vil gerne vide hvordan man med sikkerhed kan sige at han er født i Holbæk Jylland.

...
04.11 | 13:29

www.anette-lind.dk og tlf.65325018

...
03.11 | 19:38

Hej jeg har arvet et kunstværk af Anette Lind og vil gerne have lidt info om værket. Er det muligt at få hendes tlf nr eller mail.
Mail
thea@leegaardhansen.dk

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE