Hvad er Oplysning? En pjece i serien Humanistica 1976
Hvad er Oplysning?
Pjecen "Hvad er Oplysning" redigeret af den danske filosof Lars Aagaard-Mogensen i serien Humanistica blev udgivet af Folkeligt Oplysnings Forbund, i handelen gennem af F. Løkkes Forlag , som har stået for trykning i Midtfyns Bogtrykkeri, Ringe, i 1976. Den blev distribueret til boghandlerne gennem DBK bogdistribution i København og til Folkeligt Oplysnings Forbund i 1300 eksemplarer; den blev brugt i mange studiekredse gennem 20 år.
Udgangspunktet for pjecen var filosoffen Kants essay "Hvad er Oplysning?", der bl. a. omhandler offentligt ansattes ytringsfrihed, tavsheds- og lydighedspligt.  Det blev oprindelig udgivet på tysk i 1773 og 11 år senere, i 1784, oversat til dansk. I pjecen fra 1976 kommenteres Kants essay af de danske filosoffer K. E. Løgstrup, Johannes Sløk, Justus Hartnack og David Favrholdt.
Typografisk tilrettelægning af Fini Løkke. 48 sider.
Pjecen kan lånes på biblioteket gennem www. www. Bibliotek. dk.  Forfatternavn: Lars Aagaard-Mogensen.
Eventuelt kan pjecen fås ved besked i Gæstebogen, hvis modtageren vil betale portoen udover de 5 kr. pjecen koster.
Forside og Indholdsfortegnelse på "Hvad er Oplysning? Da skriften her ikke er helt tydelig i indholdsfortegnelsen, gengives den her: Hvad er Oplysning? af Immanuel Kant Oplysning og Fornuft af Justus Hartnack Videnskab og Oplysning af K. E. Løgstrup Frihed og Indoktrinering af David Favrholdt Fordummelsens Tid af Johannes Sløk og Uvidenskabeligt Efterskrift af Fl. Palle Hansen, FOF

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.11 | 13:29

www.anette-lind.dk og tlf.65325018

...
03.11 | 19:38

Hej jeg har arvet et kunstværk af Anette Lind og vil gerne have lidt info om værket. Er det muligt at få hendes tlf nr eller mail.
Mail
thea@leegaardhansen.dk

...
02.02 | 04:14

Fin side, fandt min farfar Chr. Jerløv, var ikke klar over at han var idemand og sælger, kreativ med træsnittet vil jeg godt tro, min far Kaj Jerløv var også
me

...
30.11 | 14:02

Jeg er udlært som håndsætter/typograf på Løkkes Bogtrykkeri

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE